петък, 4 юни 2010 г.

Цвете от найлонови торбички

Ето един начин да рециклираме обикновените найлонови торбички и да ги превърнем в нещо ,което да краси домът ни.Естествено идеята не е моя,но пробвах и резултата много ми хареса,и затова реших да споделя с вас.Може би някои от вас вече са пробвали или поне знаят за това.Идеята взех от тук.
Необходими материали
1.форма за плетене кръг.Ето моята
2.найлонови торбички
3.ножица
4.безопасна игла

Ето го моят резултат

Разбира се вие можете да използвате каквито цветове желаете.Аз пробвах с бяло и черно,защото това е любимата ми комбинация,а и интериора на дневната и кухнята ми ще бъде в тези цветове та исках да измисля подходяща декорация за стените и т.н.
Ето и видео урока тук.
Надявам се да ви хареса и да ви бъде полезно.По този начин можем да помогнем за опазването на природата ни и да направим някое кътче от нашият дом красив за без пари:)))
Хубав ден на всички:)))

7 коментара:

  1. Много ценно,идеално се е получило,чудно цветче!Моя приятелка си изплете цяла чанта на една кука от торбички,трябва да я снимам и да ви я покажа.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти мила.Аз започнах една чанта обаче хич не ми беше лесно и я оставих,може би някой ден ще я довърша:))).Иначе и чантите стават страхотни:)))Ще чакам снимката:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересно цвете. Твоето се е получило чудесно. Не съм виждала подобна кръгла форма.

    ОтговорИзтриване
  4. Цветето наистина се получава много интересно :). Такава форма за плетене обаче и аз не съм виждала.

    ОтговорИзтриване
  5. Много ви благодаря.Тази форма е специално за цветя от прежда,но могат да се ползват и други материали като ленти от торбички или плат.Има ги в по-добре оборудваните магазини за прежди и шивашки материали.Аз лично обиколих доста докато най-накрая вчера си я взех от един магазин на центъра тук в Пловдив:)))

    ОтговорИзтриване
  6. Много готина идея. Браво!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотна идея, твоето цвете е прекрасно.
    Благодаря ти че сподели с нас :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви ,че отделихте от времето си,за да оставите коментар.Ценя високо мнението ви.Приятен и слънчев ден!